Aplikasi Android untuk Mengesan Tunai di Quicken

Menjejaki belanjawan anda, baki wang tunai dan akaun pelaburan yang ada adalah mustahak untuk menjaga kesejahteraan kewangan anda. Perisian kewangan peribadi Quicken yang popular membolehkan anda melakukan semua perkara tersebut. Sebagai tambahan untuk melacak maklumat ini di komputer anda, Quicken memiliki aplikasi Android untuk penganggaran dan pengesanan tunai baik di saku dan di dalam akaun Anda ketika Anda keluar dan berkeliling.

Sakit

Quicken mengesan perbelanjaan anda dengan menyegerakkan dengan akaun cek, simpanan, kad kredit dan persaraan anda. Ini memerlukan pengguna memasukkan maklumat akaunnya untuk menyegerakkan, melalui sambungan Internet, dengan bank, syarikat kad kredit dan broker pelaburan. Walaupun banyak pengguna telah menyatakan keprihatinannya terhadap keselamatan membocorkan begitu banyak maklumat peribadi, sinkronisasi seperti itu masih merupakan aset terbesar program ini.

Pudina

Pada tahun 2010, Intuit memperoleh syarikat kewangan peribadi saingan Mint.com dan mengubahnya menjadi alat Quicken dalam talian. Mint menawarkan aplikasi percuma untuk peranti Android yang melakukan penyegerakan yang sama dengan akaun anda di telefon pintar Android anda seperti yang dilakukan oleh Quicken di komputer. Kekuatan aplikasi Quicken's Mint adalah gambaran terkini semua akaun kewangan dalam perjalanan.

Penyegerakan

Quicken dan rakan aplikasi Androidnya, Mint, secara automatik menyegerakkan dengan semua akaun kewangan anda dengan memasukkan maklumat akaun anda ke dalam pangkalan data mereka. Nombor akaun, kata laluan dan nombor perutean anda diberikan agar program dapat mengemas kini akaun dan transaksi mereka dari jauh. Urus niaga akan dilacak untuk mengemas kini anggaran anda, membolehkan anda melihat perbelanjaan anda dengan mudah. Bahagian terbaiknya ialah kedua-dua Mint dan Quicken akan dikemas kini, jadi anda boleh beralih dari peranti Android ke komputer anda dengan lancar semasa membuat anggaran.

Pertimbangan

Kebimbangan terbesar pengguna adalah privasi dan keselamatan. Pengguna diminta memberikan nombor akaun dan kata laluan untuk Quicken dan Mint untuk diselaraskan dengan institusi kewangan. Ini adalah banyak maklumat peribadi untuk diberitahu kepada mana-mana syarikat. Keprihatinan ini sangat kuat berkaitan dengan aplikasi pada peranti mudah alih seperti Mint untuk Android, kerana telefon pintar mungkin hilang dan berpotensi mendedahkan maklumat sensitif tersebut kepada orang asing.