Cara Merangka Grafik E-mel

E-mel yang ditulis dalam HTML boleh merangkumi grafik, dan merancang grafik ini memerlukan perhatian khusus. Anda mungkin mahu grafik menggambarkan rupa laman web anda dan rasa jenama anda, tetapi anda juga memerlukan grafik untuk dipaparkan dengan betul dalam pelbagai pembaca e-mel. Grafik yang besar menjadikan e-mel anda lambat dimuat, dan beberapa pengguna e-mel tidak membenarkan klien e-mel mereka untuk menampilkan grafik sama sekali. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, pastikan grafik e-mel anda memenuhi kehendak media.

1

Hadkan lebar grafik e-mel anda kepada 600 piksel. Jauhkan lebar grafik anda di bawah ambang ini untuk memastikan e-mel anda dapat dilihat di kebanyakan monitor dan di dalam kebanyakan klien e-mel tanpa menghasilkan bar tatal mendatar.

2

Optimumkan ukuran grafik anda untuk mengurangkan masa yang diperlukan untuk memuatkan e-mel anda. Tentukan ukuran grafik dalam e-mel, dan gunakan perisian seperti Photoshop atau GIMP untuk menentukan ukuran dalam piksel. Tetapkan resolusi gambar pada 72 titik per inci untuk mencapai gambar yang kelihatan jelas di layar tetapi memiliki ukuran file yang kecil.

3

Muat naik gambar anda ke laman web dan gunakan HTML untuk memasukkan gambar dalam e-mel anda. Gunakan URL mutlak gambar dan bukannya URL relatif semasa meletakkan gambar di e-mel anda. Jangan melampirkan gambar ke e-mel anda dalam usaha memasukkan grafik kerana ini menghasilkan fail yang lebih besar yang memerlukan masa lebih lama untuk dimuat dalam klien e-mel penerima.

4

Sertakan teks ganti dengan gambar anda untuk orang buta dan mereka yang mengkonfigurasi pelanggan e-mel mereka untuk tidak menunjukkan gambar. Tambahkan parameter seperti "alt =" Map to school "" (tidak termasuk tanda kutip luaran) ke bahagian HTML yang merujuk grafik, atau gunakan perisian reka bentuk Web anda untuk menambahkan teks alternatif.

5

Uji grafik e-mel anda dengan menghantar e-mel kepada beberapa penerima. Pastikan sekurang-kurangnya salah satu penerima ujian anda menggunakan semua penyemak imbas Web utama, termasuk Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome dan Safari untuk Apple dan Windows. Periksa e-mel anda di beberapa klien e-mel juga, memastikan grafik e-mel dipaparkan dan sesuai di dalam tetingkap pratonton.