Bagaimana Memulakan Perniagaan Persediaan Promosi dari Rumah

Memulakan perniagaan promosi dari rumah atau perniagaan pengkhususan boleh menarik dan menyeronokkan. Anda akan menjual barang-barang seperti gantungan kunci, cawan kopi, kemeja-T dan kalendar dengan nama dan logo syarikat. Sekolah dan perniagaan kecil seperti restoran juga merupakan bakal pelanggan. Adalah lebih baik untuk menjual barang-barang penawaran promosi melalui organisasi penjualan langsung yang mapan, seperti Kaeser & Blair atau Institut Pengkhususan Periklanan. Kos permulaan adalah minimum.

1

Siapkan pejabat di rumah anda dengan komputer, pencetak, mesin faks dan kabinet fail. Gunakan lejar hasil / perbelanjaan untuk mengesan semua penjualan dan perbelanjaan.

2

Buat nama perniagaan untuk perniagaan persediaan promosi anda. Gunakan nama seperti Jones Advertising Specialities, yang sangat deskriptif. Daftarkan perniagaan anda melalui pejabat daerah atau bandar anda, menurut Business.gov. Memohon lesen vendor pada masa yang sama, kerana anda perlu membayar cukai jualan kepada pelanggan dalam negeri.

3

Rujukan majalah peluang perniagaan, seperti "Usahawan" atau "Peluang Perniagaan Kecil", untuk mencari syarikat promosi jualan langsung. Periksa syarikat khusus pengiklanan dalam talian melalui mesin carian, seperti Google.com dan Yahoo.com.

4

Hubungi beberapa syarikat jualan langsung penawaran promosi. Ketahui sama ada bakal pembekal anda akan menghantar pesanan untuk anda, yang akan mengurangkan kos inventori anda. Pilih syarikat bekalan promosi yang menawarkan komisen terbaik atau kos per unit terendah. Pastikan syarikat jualan langsung anda menjual pelbagai jenis produk pilihan anda.

5

Tanya syarikat bekalan promosi anda jika mereka menyediakan laman web untuk pelanggan anda. Rancang untuk menggunakan laman web ini untuk pelanggan membuat pesanan masa depan dari anda. Sertakan laman web anda di semua kad nama, brosur, katalog dan borang pesanan.

6

Hubungi syarikat, sekolah, restoran dan gereja. Bercakap dengan pengurus perniagaan, pengetua, pemilik dan pastor masing-masing, mengenai cara memesan bekalan promosi dari anda. Siapkan janji temu untuk mengunjungi orang-orang jenis ini secara langsung.

7

Bawa katalog, brosur, kad nama dan borang pesanan dengan anda di semua panggilan penjualan. Isi borang pesanan semasa orang membuat pesanan dari anda. Tinggalkan brosur, kad nama dan borang pesanan jika seseorang memerlukan lebih banyak masa sebelum membuat pesanan.

8

Bawa semua pesanan pulang dengan setiap hari. Buat pesanan individu untuk orang melalui syarikat jualan langsung anda. Cukup berikan nama dan alamat setiap pelanggan syarikat jualan langsung. Benarkan syarikat jualan langsung menghantar semua pesanan anda kepada pelanggan.

9

Tempatkan iklan terperingkat melalui surat khabar tempatan anda. Jemput orang mengunjungi laman web anda atau menghubungi anda untuk mendapatkan maklumat tambahan.

10

Pastikan anda membayar cukai pendapatan atas keuntungan anda. Ketahui pemotongan yang dapat anda lakukan untuk menggunakan pejabat rumah anda untuk perniagaan, menurut Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri.