Cara Mengiklan di Laman Perjalanan

Pengiklanan laman web pelancongan digemari oleh banyak syarikat yang ingin menjangkau segmen populasi yang melancong, mempunyai pendapatan boleh guna yang diperlukan untuk melakukannya, secara budaya mengetahui dalam banyak kes, dan agak pandai dari segi teknologi. Laman web pelancongan banyak, dari syarikat penerbangan hingga gabungan, masing-masing mempunyai khalayak sendiri dan pilihan pengiklanannya sendiri.

Pilih Khalayak Anda

Laman web pelancongan yang berbeza menarik penonton yang berbeza. Laman web mewah seperti pengendali pelancongan mewah dan kumpulan hotel lima bintang menjangkau pelanggan dengan pendapatan tertinggi, permintaan sampanye dan impian kaviar. Pelanggan ini mungkin tidak berminat dengan perkhidmatan penjimatan wang yang baru, tetapi mungkin memerlukan bagasi mewah. Pada masa yang sama, orang yang mencari laman web tiket penerbangan tambang murah mungkin akan cenderung sebaliknya. Mengetahui dengan siapa anda bercakap dan mengapa penting ketika memilih laman web pelancongan untuk diiklankan.

Rundingkan Kadar

Teliti kadar laman web pelancongan yang anda anggap paling sesuai untuk anda sebagai kenderaan iklan. Beberapa laman web telah menetapkan kadar yang dihitung dengan ukuran, jumlah dan frekuensi iklan yang muncul di laman web tersebut, di halaman mana mereka muncul dan berapa lama. Klik di laman web yang bersangkutan dan perhatikan iklan mana yang menarik perhatian anda, di mana mereka berada dan apa yang membuatnya menonjol. Tanyakan mengenai harga untuk iklan tersebut dan timbangkan satu laman web dengan yang lain untuk melihat di mana anda akan mendapat keuntungan paling besar. Minta profesional pemasaran dari setiap laman web untuk mengetahui jumlah pelawat bulanan ke laman web ini untuk mengukur potensi penonton anda dengan lebih baik.

Buat Iklan

Sebilangan besar syarikat kecil tidak mempunyai pasukan kreatif mereka sendiri dan mesti bergantung pada pasukan kreatif syarikat laman web pelancongan, atau menyewa pereka grafik bebas untuk membuat iklan yang akan disiarkan dalam talian. Beberapa laman web menghendaki pasukan mereka sendiri membuat iklan sehingga sesuai dengan panduan teknikal laman web dan masalah keserasian tidak timbul. Yang lain lebih terbuka untuk karya kreatif luar dan akan memberikan parameter terlebih dahulu untuk memastikan semuanya sesuai pada akhirnya. Hubungi kakitangan laman web sebelum membuat apa-apa. Sekiranya anda memutuskan untuk membenarkan pasukan laman web membuat iklan anda, minta persetujuan akhir untuk menyelesaikannya. Kandungan iklan biasanya dikendalikan dengan ketat dan garis panduan khusus untuk setiap laman web harus dirujuk sebelum anda membuat bahan pemasaran.

Memantau Prestasi

Minta kemas kini prestasi bulanan dari laman web pelancongan tempat iklan anda disiarkan. Laporan ini membantu menunjukkan jumlah orang yang melihat iklan anda dan jumlah yang mengkliknya. Jika dibandingkan dengan penjualan anda untuk jangka masa yang sama, anda dapat memperoleh idea tentang seberapa berkesan iklan tersebut. Tampilan, kekerapan, penempatan dan kandungan iklan anda kemudian dapat disesuaikan untuk memaksimumkan hasil yang dihasilkan.