Cara Memperbaiki Senarai Kenalan pada iPhone

Aplikasi Kenalan terbina dalam iPhone menyimpan maklumat rakan, keluarga, rakan sekerja dan kenalan anda, yang menyediakan pangkalan data pusat untuk berhubung dengan orang. Dengan menyediakan aplikasi Kenalan sebanyak mungkin maklumat mengenai orang, anda meningkatkan kesederhanaan dan kemudahan untuk menghubungi mereka. Aplikasi ini fleksibel dan mudah disesuaikan; tambahkan seberapa banyak maklumat yang anda mahukan mengenai setiap orang, perniagaan atau lokasi yang disimpan dalam senarai Kenalan.

Gambar

1

Ketik nama kenalan untuk membuka halaman Maklumatnya.

2

Ketuk butang "Edit" di sudut kanan atas layar, diikuti dengan butang "Tambah Foto".

3

Ketuk butang "Ambil Foto" untuk menangkap foto baru kenalan menggunakan kamera iPhone atau butang "Pilih Foto" untuk memilih gambar yang ada dari album foto iPhone.

4

Ketuk butang "Pilih" untuk menetapkan foto ke entri kenalan di aplikasi Kenalan anda.

Alamat Pos

1

Ketuk butang "Edit" pada halaman "Info" kenalan, diikuti dengan tombol "Tambah Alamat Baru".

2

Masukkan butiran alamat kenalan di kotak yang sesuai.

3

Ketuk label "Rumah" di sebelah kiri alamat dan ubah menjadi "Tempat Kerja" jika anda ingin menambahkan lokasi tempat perniagaannya, dan bukannya alamat rumahnya.

4

Ketuk butang "Selesai" untuk menyimpan butiran alamat ke entri kenalan. Ketuk alamat di halaman "Maklumat" untuk melihat lokasi geografinya pada aplikasi Peta bawaan iPhone.

Bunyi

1

Ketuk butang "Edit" pada halaman "Maklumat" kenalan dan tatal ke bawah ke bahagian "Nada Dering".

2

Ketuk butang "Nada Dering" untuk memaparkan senarai suara nada dering yang tersedia. Ketuk nada dering diikuti dengan butang "Simpan" untuk menetapkan nada dering itu ke panggilan masuk dari kenalan.

3

Ketik butang "Nada Teks" dan pilih suara dari senarai nada teks yang tersedia. Ketik butang "Simpan". Sebarang mesej teks yang anda terima dari kenalan disertakan dengan nada suara teks yang dipilih.

Menyusun Entri Kenalan

1

Lancarkan aplikasi Tetapan dan ketuk butang "Mel, Kenalan, Kalendar". Tatal ke bahagian "Kenalan".

2

Ketik butang "Urutkan Urutan" dan pilih pilihan bagaimana senarai kenalan anda disusun dalam aplikasi Kenalan. Memilih "Pertama, Terakhir" menyusun kenalan anda mengikut abjad mengikut nama depan. "Terakhir, Pertama" menyusun senarai mengikut nama keluarga.

3

Ketuk butang "Urutan Paparan" dan pilih pilihan untuk bagaimana nama kenalan anda dipaparkan ketika melayari senarai Kenalan. Pilihan "Pertama, Terakhir" memaparkan nama pertama diikuti dengan nama keluarga. "Terakhir, Pertama" memaparkan nama keluarga kenalan, diikuti dengan nama depannya.