Cara Memasang Semula Perlindungan Spyware AOL

Anda menggunakan Internet untuk berkomunikasi dengan pelanggan, membina kehadiran dalam talian anda dan meneliti trend perniagaan baru. Perniagaan anda tidak mampu menderita komputer yang dijangkiti perisian intip. AOL Spyware Protection, perkhidmatan percuma untuk ahli America Online, melindungi komputer anda dari perisian intip dan menghilangkan ancaman. Sehingga Mei 2012, AOL menggunakan produk McAfee Internet Security untuk melindungi komputer anda. Sekiranya anda mempunyai masalah dengan perisian Perlindungan Perisian Aware AOL yang lebih lama, AOL mengesyorkan agar anda mencopot pemasangannya dan naik taraf ke versi terbaru McAfee Internet Security.

Nyahpasang Perlindungan Spyware AOL

1

Klik butang "Mula" Windows. Klik "Panel Kawalan," "Program" dan "Program dan Ciri."

2

Klik "AOL Uninstaller (Pilih Produk yang Akan Dihapus)." Klik "Nyahpasang." Tetingkap Kawalan Akaun Pengguna dibuka.

3

Klik "Ya." Klik kotak pilihan di sebelah "AOL Spyware Protection 2.0."

4

Klik "Nyahpasang" dan "Ya." Sekiranya diminta, mulakan semula komputer.

Perlindungan perisian intip untuk Ahli AOL

1

Buka penyemak imbas Internet anda. Sekiranya anda ahli AOL, pergi ke halaman Keselamatan & Keselamatan di laman web AOL (lihat Sumber).

2

Klik "Muat turun Sekarang" untuk memilih sama ada McAfee Internet Security Suite atau McAfee VirusScan Plus.

3

Masukkan nama skrin AOL dan kata laluan AOL anda. Klik "Log Masuk." AOL mengarahkan anda ke halaman muat turun untuk produk yang dipilih.

4

Masukkan nama, nombor telefon dan maklumat lain yang diminta di halaman berikut. Klik "Buat Pesanan." McAfee mengesahkan langganan AOL anda, mengetepikan yuran produk dan menghantar e-mel pengesahan ke peti masuk AOL anda.

Perlindungan perisian intip untuk Anggota Bukan AOL

1

Buka penyemak imbas Internet dan pergi ke laman web Lifestore jika anda bukan ahli AOL pada masa ini (lihat Sumber).

2

Klik butang "Cubalah Percuma". Masukkan nama, alamat e-mel dan kata laluan anda. Tambahkan maklumat fizikal dan maklumat kad kredit anda. McAfee tidak akan mengecaj kad kredit anda selama 30 hari pertama percubaan anda.

3

Klik "Buat Pesanan." McAfee memaparkan halaman ringkasan pesanan dan menghantar e-mel pengesahan ke peti masuk e-mel anda.

Memasang Produk Anda

1

Buka peti masuk anda dan cari e-mel pengesahan pesanan dari McAfee. Buka e-mel dan klik "Mulakan Sekarang." Anda akan diarahkan ke laman web McAfee.

2

Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang diberikan kepada anda dalam e-mel dari McAfee. Pada skrin seterusnya, masukkan alamat e-mel AOL dan kata laluan McAfee anda. Sekiranya anda bukan ahli AOL, masukkan alamat e-mel yang anda berikan kepada McAfee semasa anda mendaftar untuk akaun. Klik "Log Masuk."

3

Klik tab "Perlindungan Peranti". Klik "Muat turun." Klik "Saya Setuju" untuk menerima Perjanjian Lesen Pengguna Akhir Produk Pengguna McAfee.

4

Klik "Muat turun" dan "Jalankan." Apabila fail selesai dimuat turun, klik "Jalankan" sekali lagi untuk memulakan pemasangan.

5

Klik "Selesai (Disyorkan)." Klik "Seterusnya." McAfee mengimbas komputer dan memulakan pemasangan. Klik "Next" dan "Finish" apabila pemasangan selesai.