Cara Membuka Kedai Minuman keras di Nashville

Kedai minuman keras Tennessee, tidak seperti perniagaan kecil lain, dikawal ketat oleh kerajaan negeri dan persekutuan. Untuk membuka kedai minuman keras di Nashville, anda mesti mematuhi peraturan dan undang-undang Suruhanjaya Minuman Beralkohol Tennessee. Sekiranya anda tidak mematuhi undang-undang minuman keras di Tennessee, kedai minuman keras Nashville anda boleh didenda dan anda boleh menghadapi masalah undang-undang dengan negeri ini.

1

Failkan sijil Doing Business As di pejabat kerani daerah Nashville. Sijil DBA membolehkan anda mengendalikan kedai minuman keras anda dengan nama perniagaan selain daripada nama sah anda. Permohonan DBA biasanya meminta maklumat hubungan peribadi anda, jenis perniagaan yang anda rancangkan dan nama perniagaan yang anda minta. Bayaran untuk DBA pada masa penerbitan biasanya kurang dari $ 50.

2

Isi permohonan nombor cukai penjualan Tennessee dengan Tennessee Department of Revenue. TABC memerlukan nombor cukai penjualan semasa anda memfailkan lesen minuman keras anda sehingga dapat menilai liabiliti cukai penjualan anda pada akhir setiap suku fiskal. Permohonan nombor cukai penjualan Tennessee adalah percuma pada masa penerbitan.

3

Hubungi pejabat kerani daerah Nashville untuk mendapatkan senarai kawasan harta tanah komersial yang khusus dizonkan untuk penjualan minuman keras. Sebelum anda membeli lokasi kedai arak, anda mesti mengetahui di mana di Nashville anda dibenarkan beroperasi. Contohnya, anda biasanya tidak boleh mengendalikan kedai arak dalam jarak sekolah tertentu. Sekiranya pejabat kerani daerah tidak mempunyai senarai kawasan yang dibenarkan, sekurang-kurangnya ia dapat memberikan senarai kriteria yang mesti anda ikuti ketika membeli-belah di lokasi kedai arak.

4

Sewa lokasi komersial untuk kedai minuman keras Nashville anda. TABC tidak akan menyetujui permohonan anda sekiranya anda belum mempunyai pajakan. Periksa iklan Nashville dan iklan dalam talian untuk harta tanah komersial. Berkeliling di mana-mana kawasan di mana anda ingin beroperasi dan cari tanda-tanda sewa.

5

Memohon lesen minuman keras melalui pejabat Nashville TABC. Proses permohonan adalah panjang dan rumit. Luangkan masa anda untuk mengelakkan kesilapan yang boleh melambatkan permohonan anda. Pada masa penerbitan, anda mesti mengisi borang permohonan dengan alamat perniagaan anda, maklumat hubungan peribadi, nombor Jaminan Sosial dan nombor cukai penjualan. Aplikasi ini juga mengandungi soal selidik yang menentukan kelayakan anda untuk mendapatkan lesen minuman keras. Setelah selesai, hantarkan aplikasi dengan bayaran permohonan $ 300. Sekiranya permohonan anda disetujui, TABC akan memeriksa lokasi perniagaan anda untuk memastikannya berada di kawasan yang membolehkan penjualan minuman keras.

6

Beli notis di kertas Nashville tempatan yang menyatakan lokasi dan jangkaan tarikh pembukaan kedai minuman keras anda. TABC menghendaki anda menjalankan notis selama tiga minggu berturut-turut untuk membolehkan penduduk menyuarakan kebimbangan mereka.

7

Bayar yuran pelesenan $ 850 setelah lesen TABC anda diluluskan. Bayarannya tahunan, dan mesti dibayar sebelum tarikh akhir. Sekiranya anda tidak membayar yuran, anda boleh kehilangan lesen anda.

8

Hubungi pengedar minuman keras borong di kawasan Nashville untuk mengatur perjanjian pembelian. Syarikat minuman keras borong menjual minuman keras ke kedai anda dalam jumlah besar untuk harga di bawah runcit. Contohnya, anda mungkin membeli casing Vodka dengan harga $ 10 setiap botol, yang kemudian anda akan mendapat harga runcit $ 15 setiap botol. TABC juga mempunyai senarai vendor di kawasan Nashville.