Kelebihan Teknologi Baru untuk Perniagaan

Teknologi canggih dapat menghasilkan faedah tinggi bagi perniagaan yang bersedia menjadi pengguna awal. Walau bagaimanapun, strategi ini memerlukan perniagaan untuk meninggalkan teknologi yang tidak pernah matang sepenuhnya atau yang dijatuhkan oleh syarikat induknya. Strategi pelaksanaan yang pantas membolehkan usahawan untuk menyedari manfaat teknologi baru sambil mengelakkan masalah aliran kerja perniagaan apabila teknologi tidak dapat bertahan di pasaran.

Buat Halangan untuk Masuk

Untuk perniagaan kecil, teknologi tidak boleh dinilai berdasarkan kebaikannya sendiri melainkan cara pelaksanaannya yang membolehkan perniagaan anda mencapai perkara yang mustahil bagi pesaing anda. Tidak menjadi masalah jika teknologi mempercepat proses pembuatan anda sebanyak 20 peratus melainkan jika kelajuan itu adalah kunci untuk menembusi pasaran yang tidak dapat anda jangkau. Teknologi baru yang mengganggu pasaran keseluruhan tetapi yang akan memberi anda kelebihan pertama ke pasaran, adalah proses baru terbaik yang perlu dipertimbangkan.

Merevolusikan Operasi

Sebilangan besar perniagaan, seperti kebanyakan organisasi, pada mulanya cenderung menggunakan teknologi baru dengan cara yang sangat serupa dengan yang lama yang diganti. Tetapi telefon bimbit bukan sekadar telefon bimbit darat tanpa wayar - ia juga merupakan alat untuk menjadualkan semula perjumpaan dengan cepat, mengatur lawatan segera dan mengelakkan lalu lintas yang sesak. Syarikat yang melihat komunikasi mudah alih untuk kebolehan ini mengalami lonjakan segera terhadap syarikat yang masih mengatur sekitar paradigma telefon lama ketika telefon bimbit mendapat penggunaan yang meluas. Semasa mempertimbangkan teknologi baru, buatlah senarai eksplisit andaian dalam model perniagaan anda - kemudian lihat apakah teknologi itu menjadikannya tidak terpakai lagi.

Mengurangkan Kos Secara Radikal

Secara paradoks, teknologi baru dapat menjadi sumber perbelanjaan utama perniagaan anda, dan juga kaedah untuk membasmi kos terbesar anda. Pelaksanaan teknologi secara berkala pada tahap mutakhir bermaksud bahawa kadangkala anda perlu meninggalkan pelaburan anda: jika teknologi itu gagal berfungsi, jika dikalahkan oleh persaingannya atau jika syarikat induknya melipat. Sebaliknya, beberapa teknologi mengubah struktur kos untuk perkhidmatan yang mereka berikan sepenuhnya: Skype, misalnya, menyediakan perkhidmatan yang murah yang menggantikan kedua-dua panggilan telefon antarabangsa dan konferensi video, yang sebelumnya boleh menelan belanja ribuan dolar setiap tahun. Fokus pada bidang di mana anda akan melihat ledakan terbesar untuk teknologi anda sekiranya teknologi baru berjaya - tetapi bersiaplah untuk meninggalkan kelebihan sekiranya tidak dapat memenuhi janji-janji ini.