Bagaimana Memindahkan Buku Kenalan dari Samsung Intensity ke PC

Walaupun di zaman telefon pintar, Samsung dan syarikat telefon bimbit lain terus melayani pelanggan yang lebih gemar menggunakan telefon bimbit mereka. Telefon bimbit Samsung, Intensity, mempunyai papan kekunci QWERTY penuh yang terletak di bawah skrin dan pad nombor. Telefon ini berkemampuan Web dan telefon mempunyai e-mel mudah alih (pada rangkaian 3G), yang bermaksud anda boleh membina senarai kenalan yang cukup. Untuk memastikan bahawa anda tidak kehilangan semua kenalan perniagaan anda yang berharga, sandarkan peranti anda ke PC.

1

Buka tetingkap penyemak imbas baru dan muat turun BitPim (pautan di Sumber). Samsung Intensity tidak disertakan dengan perisian sandaran, dan Utiliti Sandaran Verizon, yang mungkin disertakan pada telefon anda, hanya membuat sandaran dalam talian. BitPim adalah perisian pihak ketiga percuma yang dapat mengakses semua data di telefon anda dan membuat fail sandaran. Klik "Muat turun" dan pilih versi perisian yang sesuai dengan sistem operasi anda.

2

Klik dua kali pada fail yang dimuat turun apabila selesai untuk memasang BitPim. Ikuti arahan di skrin untuk menetapkan folder untuk program dan membuat jalan pintas desktop. Klik "Selesai" untuk menyelesaikan pemasangan. Lancarkan BitPim dari Menu Mula (Windows 7) atau desktop (Windows 8).

3

Sambungkan Intensiti Samsung anda ke PC anda menggunakan kabel USB yang disertakan dengan telefon. Sekiranya anda tidak memilikinya, kabel USB Mini juga akan berfungsi. Tutup mana-mana tetingkap AutoPlay yang muncul semasa Windows mengesan telefon.

4

Klik "Edit" dan "Detect phone" di BitPim dan kemudian klik "Dapatkan Data Telefon." Anda akan melihat semua data pada Intensiti anda, termasuk buku telefon (kenalan), foto, muzik, dan kalendar anda. Pilih buku telefon untuk melihat semua kenalan anda.

5

Klik "Fail - Eksport - vCards" dan kemudian pilih lokasi untuk menyimpan fail yang akan anda ingat, dalam folder dokumen anda atau folder yang biasa anda gunakan. Namakan fail - "IntensityContacts" atau yang serupa - dan klik "Ok." Anda dapat menggunakan file vCard dalam program email desktop seperti Outlook atau Windows Mail atau dapat mengimpor kenalan vCard ke Gmail atau e-mel berasaskan Web. Di Outlook, klik "File - Import - Import vCard" dan kemudian pilih fail yang anda eksport dari BitPim untuk memuatkan semua kenalan telefon bimbit anda.