Cara Mendapatkan Foto Dari Facebook ke Folder Kegemaran Saya

Kadang kala, anda melihat foto di Facebook yang ingin anda simpan kemudian. Sekiranya foto itu bukan milik anda sendiri, anda boleh menyimpan foto tersebut ke folder Favorites di Internet Explorer (atau ke folder Bookmark di penyemak imbas lain). Setelah disimpan, foto akan tersedia untuk anda lihat dari senarai laman web tersimpan penyemak imbas anda. Perlu diingat bahawa, jika anda memutuskan untuk menyimpan foto yang diposkan oleh orang lain, anda tidak dapat menggunakan gambar tersebut di laman web lain atau untuk tujuan komersial tanpa izin dari pemilik foto tersebut.

Simpan URL Imej Facebook ke Folder Kegemaran Anda di Internet Explorer

Dengan menggunakan Internet Explorer, klik pada gambar di Facebook yang ingin anda simpan ke folder Favorites anda. Setelah foto dikembangkan, klik kanan pada gambar dan pilih "tambah ke kegemaran" dari menu lungsur. URL untuk gambar itu sekarang akan disimpan di folder Kegemaran anda; apabila anda mengklik ikon bintang di bahagian atas penyemak imbas, anda akan melihat pautan langsung ke gambar dalam senarai laman web kegemaran anda. Memilih pautan itu akan membawa anda ke halaman di mana gambar adalah satu-satunya perkara di halaman dan anda dapat melihatnya pada masa lapang.

Catatan: Ini juga berfungsi di penyemak imbas lain, seperti Firefox dan Chrome. Di Firefox, anda boleh mengklik kanan gambar, memilih "lihat gambar," dan kemudian tandakan halaman yang muncul seterusnya, yang akan mengandungi gambar itu sendiri. Di Chrome, anda dapat mengklik kanan gambar, memilih "buka gambar di tab baru" dari menu lungsur turun, dan kemudian tandakan tab baru, yang akan menjadi halaman dengan hanya gambar itu di atasnya. Semua kaedah ini mengasingkan foto di laman Web sendiri dan membolehkan anda "menggemari" halaman untuk dilihat kemudian.

Penafian Versi

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk Facebook, Internet Explorer, Firefox dan Chrome pada Disember 2013. Maklumat ini mungkin sedikit berbeza atau ketara dengan versi atau produk lain.