Apakah Penghapusan Cukai untuk Menyewa Kereta untuk Perniagaan Anda?

Dua keadaan umum berlaku ketika kereta sewa digunakan untuk perniagaan. Pertama, anda boleh menyewa kereta sebagai sebahagian daripada perjalanan perniagaan. Kedua, anda juga boleh menyewa kereta sebagai sebahagian daripada operasi perniagaan sehari-hari, bukan sebagai sebahagian daripada perjalanan perniagaan, menurut "Cukai Perniagaan Kecil JK Lasser: Panduan Lengkap Anda ke Garis Bawah yang Lebih Baik" oleh Barbara Weltman.

Tujuan Perniagaan Utama

Tujuan utama kereta sewa mestilah untuk perniagaan, menurut Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri. Peraturan tersebut berlaku sama ada kereta sewa itu digunakan untuk perjalanan atau untuk aktiviti perniagaan seharian. Sekiranya kereta sewa digunakan untuk tujuan peribadi, peratusan kos kereta sewa yang berkaitan dengan penggunaan peribadi mesti dikurangkan dari jumlah yang digunakan sebagai pemotongan cukai. Jika tidak, 100 peratus daripada bayaran sewa adalah pemotongan cukai yang sah.

Kebaikan

Manfaat yang berkaitan dengan menyewa kereta untuk perniagaan anda termasuk dapat membuat potongan penuh untuk bayaran sewa pada tahun yang dibelanjakan, menurut IRS. Sekiranya anda membeli kereta, anda mesti mengurangkan kos tersebut sebagai perbelanjaan modal selama beberapa tahun, berdasarkan jangka hayat kenderaan yang diharapkan. Peraturan IRS menetapkan jangka waktu untuk berbagai jenis barang harta benda.

ciri-ciri

Antara ciri lain yang berkaitan dengan menyewa kereta untuk perniagaan anda adalah bahawa wang yang anda belanjakan untuk bahan bakar dapat ditolak, dengan syarat kenderaan itu digunakan untuk tujuan perniagaan. Jumlah wang yang anda belanjakan untuk bahan bakar dapat ditolak 100 peratus ketika kenderaan tersebut digunakan untuk tujuan perniagaan.

Rekod

Untuk mendapatkan penghapusan cukai yang dibenarkan sepenuhnya untuk menyewa kereta untuk perniagaan anda, anda mesti menyimpan rekod yang betul. Ini termasuk penerimaan untuk semua pembayaran sewa, bahan bakar, kos penyelenggaraan dan pembaikan.

Kesalahpahaman

Kesalahpahaman umum yang berkaitan dengan penghapusan cukai dan kereta sewa untuk perniagaan adalah bahawa potongan hanya tersedia apabila kereta disewa untuk perjalanan dan digunakan di luar bandar. Walaupun disewa di komuniti di mana perniagaan berada, penghapusan tersedia untuk kos kereta sewa yang berkaitan dengan tujuan atau objektif perniagaan, menurut IRS.