Bagaimana Memulakan Perniagaan Pengairan Kolon

Pengairan kolon membersihkan usus besar dan membantu membuang toksin berbahaya dari badan. Prosedur dilakukan di kemudahan seperti spa. Ini biasanya melibatkan seorang pengamal yang menjalankan enema untuk membuang usus besar. Sekiranya anda memikirkan kerjaya dalam terapi usus besar, anda boleh melamar pekerjaan dengan kemudahan perubatan atau spa, atau membuka perniagaan pengairan kolon anda sendiri.

Pendidikan

Mendaftar di sekolah yang mengkhususkan diri dalam perubatan holistik dan alternatif, dan dapatkan latihan perubatan dalam terapi usus besar. Sekolah-sekolah ini tidak hanya memberikan latihan bagaimana menguruskan enema untuk membersihkan usus besar, tetapi mereka juga memberikan pendidikan latar belakang mengenai bidang-bidang seperti teknik anatomi, fisiologi dan sanitasi. Di samping itu, latihan formal dalam terapi usus besar memberi anda kemahiran perniagaan untuk menjalankan kemudahan anda sendiri, dan anda akan belajar bagaimana menggunakan peralatan perubatan dengan betul untuk membersihkan usus besar. Setelah menyelesaikan kerja kursus dan latihan yang diperlukan, anda boleh menguji dengan International Association for Colon Hydrotherapy untuk mendapat sijil dalam terapi usus.

Rancangan perniagaan

Membuat rancangan perniagaan untuk perniagaan kerengsaan kolon anda membantu mendapatkan pembiayaan untuk usaha anda. Membuka perniagaan pengairan kolon memerlukan memperoleh lokasi, membeli peralatan dan bekalan, dan mengambil pekerja. Bank dan kesatuan kredit dapat memberikan modal permulaan. Walau bagaimanapun, mendapatkan pinjaman sering memerlukan rancangan perniagaan terperinci yang menggariskan pelbagai aspek perniagaan anda. Maklumat yang perlu disertakan dalam rancangan perniagaan anda untuk perniagaan pengairan kolon merangkumi titik harga untuk perkhidmatan anda, jenis perkhidmatan, demografi sasaran, maklumat mengenai persaingan tempatan, ramalan penjualan, perbelanjaan yang diunjurkan dan maklumat mengenai bagaimana anda merancang untuk memperuntukkan wang pinjaman.

Teliti Perniagaan

Dapatkan pengetahuan yang baik mengenai perniagaan pengairan kolon sebelum memulakan usaha anda sendiri. Hubungi perniagaan pengairan kolon tempatan untuk menawarkan perkhidmatan anda sebagai pekerja atau pekerja magang. Ini memberi anda peluang untuk memberi bayangan kepada ahli terapi usus besar yang berpengalaman, dan mempelajari pengurusan atau perniagaan terapi usus besar. Pengetahuan di lapangan juga memberikan gambaran mengenai perkhidmatan dalam permintaan, serta harga rata-rata untuk perkhidmatan usus besar. Maklumat ini membantu anda mengecilkan jenis perkhidmatan yang ditawarkan di kemudahan anda.

Pilihan Permulaan

Anda boleh memulakan perniagaan pengairan kolon dari awal atau membeli perniagaan yang ada. Membangun perniagaan dari awal memerlukan masa kerana anda mesti membina reputasi yang baik dan memperoleh pelanggan tetap. Dengan memperoleh atau membeli perniagaan yang ada, anda memperoleh lokasi yang mapan dengan staf, peralatan dan pelanggan. Anda mungkin juga mempertimbangkan francais pengairan kolon. Manfaat termasuk menjalankan perniagaan anda dengan nama yang sudah terkenal, dan pembelian anda mungkin termasuk iklan nasional dan tempatan untuk membantu mendorong perniagaan tambahan ke kemudahan anda. Hubungi jabatan kesihatan tempatan anda sebelum memulakan atau membeli perniagaan pengairan kolon. Peraturan, syarat pemeriksaan dan keperluan lesen berbeza dari satu negeri ke negara lain.