Cara Mengemas kini Penyimpan Kata Laluan BlackBerry pada Komputer

BlackBerry Password Keeper adalah aplikasi yang dipasang secara lalai pada banyak model BlackBerry. Sebilangan model, bagaimanapun, seperti BlackBerry Z10, tidak menyertakan aplikasi yang telah dipasang sebelumnya. Anda boleh mendapatkan aplikasi Password Keeper dari BlackBerry AppWorld dan memasangnya terus ke peranti anda. Kemas kini perisian BlackBerry Password Keeper anda menggunakan perisian BlackBerry Desktop pada komputer anda.

1

Buka aplikasi BlackBerry Desktop di komputer.

2

Sambungkan satu hujung kabel USB ke BlackBerry, dan kemudian pasangkan hujung kabel yang lain ke port USB di komputer. Sekiranya kata laluan ditetapkan pada peranti, arahan kata laluan akan dipaparkan. Ketik kata laluan peranti, dan kemudian klik "OK." Peranti mendaftar ke perisian BlackBerry Desktop, dan model peranti dipaparkan di layar menu utama.

3

Klik pilihan "Aplikasi" di panel navigasi kiri perisian BlackBerry Desktop, dan kemudian klik pilihan "Tambah / Hapus Aplikasi". Skrin Pemuat Aplikasi dipaparkan. Setiap aplikasi yang dipasang dan tersedia disenaraikan, bersama dengan kotak centang yang sesuai.

4

Klik butang "Pilihan" untuk memilih aplikasi yang akan dikemas kini. Pastikan pilihan "BlackBerry Password Keeper" dicentang dengan tanda semak hijau. Sekiranya tidak, klik entri untuk menandakan kotak. Klik "Seterusnya."

5

Klik butang "Periksa Pembaruan" di bahagian bawah tetingkap. Pemuat Aplikasi mencari secara dalam talian untuk kemas kini perisian. Alat ini akan mengemas kini semua aplikasi yang diperiksa.

6

Klik butang "Terapkan". Kemas kini dipasang ke peranti. Mesej "Tunggu Sementara Aplikasi Anda Dikemas kini" muncul semasa perisian dikemas kini pada peranti. Prosesnya biasanya memakan masa satu atau dua minit. BlackBerry dimatikan, dan kemudian but kembali. Aplikasi Penyimpan Kata Laluan dikemas kini.

7

Klik "Selesai" untuk menyelesaikan proses penyegerakan, dan kemudian cabut kabel USB dari BlackBerry. Perisian BlackBerry Password Keeper anda dikemas kini.