Peraturan FMLA untuk Perniagaan Kecil

Akta Cuti Keluarga dan Perubatan menghendaki majikan membenarkan 12 minggu cuti tanpa gaji kepada pekerja yang layak untuk kelahiran anak atau penempatan anak angkat; menjaga ahli keluarga terdekat dengan keadaan kesihatan yang serius; atau rawatan untuk keadaan perubatan pekerja itu sendiri. Walaupun cuti tidak dibayar, pekerjaan itu dilindungi untuk pekerja setelah pulang. Untuk perniagaan kecil, FMLA dapat memberi tekanan kepada tenaga kerja terhad, penjadualan pekerja dan kos faedah kesihatan syarikat.

50 Atau Lebih Pekerja

Mana-mana syarikat atau organisasi, awam atau swasta, untuk keuntungan atau bukan keuntungan, dikehendaki mematuhi peraturan FMLA jika mempunyai sekurang-kurangnya 50 pekerja yang bekerja dalam jarak 75 batu. Perniagaan kecil, bagaimanapun, sering mempunyai tenaga kerja yang turun naik di bawah 50. Perusahaan Bebas, blog undang-undang perniagaan kecil di laman web FindLaw menjelaskan syarikat seperti itu masih boleh berada di bawah FMLA jika syarikat itu mempunyai sekurang-kurangnya 50 pekerja selama 20 minggu di tahun semasa atau sebelumnya. Walaupun permintaan cuti datang ketika tahap pekerjaan syarikat di bawah 50, peraturan 20 minggu masih menjadi faktor penentu.

Pekerja Sambilan dan Sepenuh Masa

Malah pekerja sambilan layak mendapat cuti tanpa gaji sehingga 12 minggu atas sebab keluarga dan perubatan, dengan syarat pekerja telah bekerja sekurang-kurangnya 1.250 jam, tidak termasuk cuti bergaji atau tanpa gaji, selama 12 bulan sebelumnya. Purata itu sekitar 24 jam seminggu selama 52 minggu. Walaupun cuti tidak dibayar, syarikat dikehendaki meneruskan faedah penjagaan kesihatan kumpulan pekerja yang sudah ada semasa cuti, dan mengembalikan kedudukan pekerja yang sama atau setara semasa cuti selesai.

Cuti Berselang

Laman web Pengusaha mencatat FMLA menyediakan daun dalam jumlah yang dikurangkan sebagai "cuti sekejap" yang diambil dalam masa yang berlainan. Cuti juga boleh diambil berdasarkan "jadual kerja yang dikurangkan." Tetapi cuti jadual kerja yang berselang atau berkurang hanya dapat diambil dalam keadaan tertentu, seperti keperluan perubatan untuk menerima rawatan yang tidak dapat dilakukan tanpa jadual yang dikurangkan atau di luar waktu kerja. Daun tersebut juga dibenarkan untuk "keadaan serius" pekerja, atau pasangan, anak atau ibu bapa pekerja. Cuti jadual yang berselang atau berkurang untuk kelahiran atau penempatan anak dibenarkan sekiranya syarikat dan pekerja bersetuju. Tetapi perjanjian syarikat itu tidak diperlukan ketika ibu mengalami keadaan serius akibat kelahiran, atau anak yang baru lahir mengalami keadaan kesihatan yang serius.

Perubahan Peraturan

Pada tahun 2009, peraturan baru mulai berlaku dalam proses perbaikan FMLA. Business Management Daily melaporkan perubahan itu meningkatkan panjang daun yang diambil oleh anggota tentera, termasuk Pengawal Nasional dan Cadangan, yang cedera parah atau jatuh sakit parah ketika bertugas aktif. Perubahan itu juga mempengaruhi definisi "keadaan serius". Definisi tersebut menyatakan bahawa keadaan serius adalah tiga hari berturut-turut ketidakupayaan dan dua lawatan ke penyedia perkhidmatan kesihatan. Perubahan menjelaskan bahawa lawatan mesti dilakukan dalam masa 30 hari dari berlakunya ketidakupayaan. Pekerja yang mengambil cuti sekejap sekarang diminta untuk mengikuti prosedur panggilan syarikat untuk melaporkan ketidakhadiran mereka daripada kedudukan sebelumnya yang membenarkan pemberitahuan cuti FMLA dua hari selepas ketiadaan.